Elektrische gitaar

De eerste keuze die je moet maken als je gitaarles gaat volgen is of je een akoestische gitaar (holle klankkast) of een elektrische gitaar aan gaat schaffen.
Het voordeel van een akoestische gitaar is dat je direct geluid hebt. Het geluid is heel natuurlijk en je eerste akkoorden klinken mooi vol op een akoestische gitaar. Met een elektrische gitaar heb je het voordeel dat je eindeloos in geluiden kunt variëren. Van een cleane sound tot zwaar vervormd voor het echte scheurwerk, het is allemaal mogelijk. Een nadeel kan zijn dat je door de geluidseffecten de speelfouten minder goed hoort. Maar wij adviseren je als je altijd al wilde rocken en je helemaal wild bent van dit soort sound, je het beste iets meer uit kan geven. Het is belangrijk dat je de sound kiest die bij jou past!
Bij de aanschaf van een elektrische gitaar, moet je rekening houden dat je ook een versterker nodig hebt. Hierdoor is het net iets duurder om op een elektrische gitaar te beginnen dan op een akoestische gitaar. Op de meeste versterkers kan je een koptelefoon aansluiten wat handig is als je 's avonds even tijd hebt om te oefenen.
Elektrische gitaren en gitaarversterkers zijn in vele soorten en vele prijsklassen te koop. Hieronder zijn een aantal voorbeelden te zien


page3-gitaar
page3-ibanez-as93-vls-p_2651001vb-2
page3-artikel_origineel_95dae7e1adbfcf3e01a9c86aa6c5fec4